Aktuality
O cechu
Historie
Stanovy
Cíle
Představenstvo
Seznam členů
Galerie
Přihláška
Kontakt
Mistrovské zkoušky
2022-10-28
LIGA MISTRŮ

Tak by se dal nazvat mimořádně náročný čtyřdenní kurz pro obor parketář. Po zkušenostech se systémem vzdělávání z Německa, kde „Mistrovské zkoušce“ předchází intenzivní kurzy, jsme tento systém přejali i my.
Výuka byla zaměřena na teoretické znalosti a následně praktické dovednosti. Výuku vedli dva špičkoví lektoři z Německa - Heinz Brehm (83let), parkettlegemeisterm prezident EUFA P+F, a Josef Heller (mladík 78let), bývalý učitel ze školy v Neustadt an der AISCH. Byl to skutečný koncert
s obrovským nasazením.
Po skvělé snídani v resortu KRASSA****, Chrástná, kde byli všichni účastníci ubytováni, probíhal kurz od 9.00hod s přestávkou na oběd až do 18.00hod. Po večeři pak ještě probíhala výměna zkušeností z oboru, který nám skutečně přirostl k srdci.
Kurzu se účastnilo 8 zkušených řemeslníků z cechu Parketářů ČR a dva dny si zkusil i jeden junior ze školy Kateřinky Liberec. Na konci kurzu všichni prohlásili: "Bylo to neobvykle náročné a mimořádně přínosné." A dle slov Heinze i Josefa, i oni se něco přiučili. Závěrem oba lektoři vysoce ocenili aktivitu účastníků a skvělou přípravu a organizaci kurzu. Je to radost, když Vás někdo pochválí. Shodli jsme se, že dobrému řemeslu se člověk učí celý život a získané zkušenosti je třeba předávat dále mladším řemeslníkům. Jen tak řemeslo nevymře.
Po závěrečné praktické zkoušce obdrželi všichni účastníci Certifikát o provedené výuce.

Zkoušku splnili: Ing. Josef Černý, Martin Holovič, Pavel Mahulík, Jakub Brabec, Radovan Klas, Petr Šefčík, Libor Kocura, Ivan Dobiáš. Junior David Pelikovský si mohl vyzkoušet práci s mistry.

Cech tak naplňuje své dlouhodobé cíle - být mistrem svého oboru a své zkušenosti a znalosti předat další generaci.



Za organizátora: Ing. Jiří Dvořák
Ředitel Mistrovské školy řemesel a umění
Zobrazit všechny aktuality
Cechparketářů
ČESKÉ REPUBLIKY
Klešická 939
Praha 21 - Újezd nad Lesy
19016
Česká Republika
Sociální sítě:
Člen Evropského svazu parketářů a podlahové techniky - EUFA P+F
Copyright © 2021 - Cech parketářů a podlahové techniky České Republiky | design © 2021 www.prelude-reklama.cz